BLOG

Milyen burkolat a legjobb a közterületi játszótérre?

A játszótér kialakításánál, ahogyan az eszközöknél, a terület burkolatának kiválasztásánál is érdemes több szempontot figyelembe venni.

A játszótéri burkolatnak több funkciója van:
-    ütéscsillapító: a gyerekek biztonsága érdekében, az elkerülhetetlen eséseknél bekövetkező sérülések minimalizálására
-    időjárás álló: mivel szabad területről van szó, a burkolatnak a nyári hőséget és a téli fagyokat is bírnia kell;
-    kevés karbantartást igénylő: hosszú távon költség megtakarítást érhetünk el vele;

Bővebben >>


Homokozó a játszótéren - hogyan legyen biztonságos?

A legkisebbek első játszótéri élményei nagyrészt a homokozóhoz köthetők, ezért kiemelten fontos, hogy annak kialakítása a lehető legbiztonságosabb legyen.

Bővebben >>


Játszóterezés és a gyerekek fejlődése

Ha a gyerekek szemén keresztül nézzük a világot, a játszótéren ott vannak a barátok, az izgalmas játékok és az önfeledt szaladgálás. Nevelői szempontból pedig ez a szabadtéri terület fontos tényező az egészséges testi-lelki fejlődésük szempontjából.
 
A játékok, eszközökhasznos a mozgáskoordináció és az ügyesség fejlesztéséhez, a többi gyerek társasága pedig éles helyzeteken keresztülismerteti meg őket a társas érintkezés olyan szabályaival, mint a „kérem – köszönöm” alkalmazása, az együttműködés és osztozkodás, vagy akár a csúszdánálvaló sorban állás.
 

Bővebben >>


Utcai fitness,streetworkout, vagy saját testsúlyos edzés?

Szinte már természetes, hogy az Amerikai Egyesült Államokból kezdte hódítását ez a sokféleképpen nevezett, rendkívüli módon népszerű sport, ami az egész világot meghódította. Általában az edzés során csak a saját testsúlyt használva végezhetjük a gyakorlatokat, és bárhol elvégezhető akár egyedül, akár csoportosan.

Az alapgyakorlatok, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, de a gyakorlottabb, jó erőnléttel rendelkezők gyakran akrobatikus gyakorlatokkal, freestye "szabad stílusú" elemekkel is színesítik az edzéseket.

Bővebben >>


Fa anyagból készült játszótér - mire figyeljünk oda?

A régi korrodáló, vasból készült mászókákat és hintákat mára már felváltották a modern anyagokból készült, az Európai Uniós szabályoknak is megfelelő játszóterek.
Elmondható, hogy a fa anyagból készült játszótéri eszközök a legkedveltebbek, hiszen ezek anyaga áll legközelebb a természethez.

Bővebben >>


5 érv a rozsdamentes acél játszótéri eszközök mellett

1.    Időtálló anyagok
A SAPEKOR rozsdamentes játszótéri eszközökhöz használt acél, valamint műanyag alkatrészek hosszú időn át kiállják az időjárási viszontagságokat és a kis gyereklábacskák próbáját is. Ezek az eszközök biztonságos, idő- és terhelésbiztos anyagokból, az európai EN 1176 és EN 1177 szabványoknak és előírásoknak megfelelően készülnek.

Bővebben >>


3 érv a rönkfa játszóterek mellett

1. Természetes
Kétségtelen, hogy a rönkfából készült játszótéri játékok állnak legközelebb a természetben található anyagokhoz és formákhoz.

2. Esztétikus
Az RJM-Játék által felhasznált akác rönkfa alapszíne a szükséges gomba- és rovaröl?szeres alapozását, valamint kétszeri lazúrozása után nyeri el, a megrendel? által választott, végleges színét.

Bővebben >>