BLOG

Utcai fitness,streetworkout, vagy saját testsúlyos edzés?

Szinte már természetes, hogy az Amerikai Egyesült Államokból kezdte hódítását ez a sokféleképpen nevezett, rendkívüli módon népszerű sport, ami az egész világot meghódította. Általában az edzés során csak a saját testsúlyt használva végezhetjük a gyakorlatokat, és bárhol elvégezhető akár egyedül, akár csoportosan.

Az alapgyakorlatok, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, de a gyakorlottabb, jó erőnléttel rendelkezők gyakran akrobatikus gyakorlatokkal, freestye "szabad stílusú" elemekkel is színesítik az edzéseket.

Alapvetően eszközök nélkül is neki lehet állni az edzéseknek, viszont a húzódzkodó, tolódzkodó gyakorlatokhoz már jól jöhetnek a különböző rudak, állványzatok,amely utcai fitness eszközök már sok, ingyen látogatható helyszínen megtalálhatók.

Milyen is legyen egy „felnőtt játszótér”?

Az utcai fitness eszközök tökéletesek erő- és izomfejlesztésre, de átmozgatásra vagy bemelegítésre is kiváló más típusú edzések előtt, vagy akár sérülés utáni felépüléshez is hatékonyan használható.

Az összetett gyakorlatokkal, olyan izmokat tudunk megmozgatni, amiket eddig más sporttal soha, ráadásul a gyakorlatok száma több ezerre tehető, aminek csak a képzeletünk szabhat határokat.

Egyik legnagyobb előnye, testünk mindig, minden körülmények között velünk van!

A legtöbb helyszínen kombinált utcai fitness eszközökkel találkozhatunk, amelyekentöbbféle gyakorlatsor végezhető, alapvető elemei például a bordásfal, különféle nyújtó éshúzódzkodó lehetőségek, kötélmászó.Az RJM-Játék Kft. kínálatában megtalálható a klasszikus lajhármászó - csimpaszkodó továbbfejlesztett változata. Elsősorban a felsőtest izmainak fejlesztésére ajánljuk. Ezen az utcai fitness eszközön számos további erősítő gyakorlat is elvégezhető. Létrafokai emelkedők, többféle beosztásban kérhetők. Telepítését szabadtéri sport és fitness parkokba, sportpályákra, akadálypályákra ajánljuk.


Az eszközök környezetében, a sérülések elkerülése érdekében, szükségesa ütéscsillapító réteg kialakítása is. Leghatékonyabb megoldás erre a gumilapos ütéscsillapító réteg, amely a cégünk által alkalmazott betontükörre ragasztott technológiával elhelyezett gumilapok ráadásul időtállók, nemdeformálódnak, nem púposodnak fel még évek múltán sem.