BLOG

Játszóterezés és a gyerekek fejlődése

Ha a gyerekek szemén keresztül nézzük a világot, a játszótéren ott vannak a barátok, az izgalmas játékok és az önfeledt szaladgálás. Nevelői szempontból pedig ez a szabadtéri terület fontos tényező az egészséges testi-lelki fejlődésük szempontjából.
 
A játékok, eszközökhasznos a mozgáskoordináció és az ügyesség fejlesztéséhez, a többi gyerek társasága pedig éles helyzeteken keresztülismerteti meg őket a társas érintkezés olyan szabályaival, mint a „kérem – köszönöm” alkalmazása, az együttműködés és osztozkodás, vagy akár a csúszdánálvaló sorban állás.
 
Melyik játszótéri eszköz, milyen terület fejlesztésére hasznos?
Homokozó:
Kreativitás, asszociációs készség, finom mozgás, a szem-kéz koordináció, tapintás, amely utóbbi az artikuláció fejlődésétől kezdve a ceruzahasználatig sok területre befolyással van.

Mászókák, mászótornyok:
Általános erőnlét, izom erősítés.
KÉP – mászótorony, átlinkeléssel a releváns oldalra

Forgó-lengő játékok (hinta, mászókák):
Egyensúlyérzék, az idegrendszer fejlesztése. Az egyensúlyi szervet a pörgő, forgó, lengő játékokon is észlelhető ingerek jó irányban befolyásolják az agy érési folyamatait.
 
Amennyiben nem talál elképzelésének megfelelő játszótér összeállítást, keressen meg minket és tervezzük meg együtt az Önnek legmegfelelőbb játszóteret!